Kuře na červeném víně aneb italské Cacciatore

Máte někdy takové to období, kdy nevíte co uvařit? Já zrovinka jeden večer vůbec nevěděla co udělám k jídlu a potřebovala jsem nějakou inspiraci. Měla jsem zbytek červeného vína a kuřecí prsa, takže bylo potřeba ukuchtit něco s těmito surovinami. Já červený víno nepiju, mám radši bílý víno, takže červené víno zahučí jasně do jídla …

Rozmarýnové kuře s těstovinami

Mám strašně ráda italskou kuchyni – vůni bylinek, rajčata, sýr, těstoviny na x způsobů…Jarní počasí mě jen o to víc naladí na to, abych začala víc vařit se zeleninkou a s bylinkama. Sice není zelenina ze zahrádky, ale to by mi moc zeleniny na výběr nezbylo – obzvlášť u rajčat je to znát. Proto kupuju …

Špenátové rizoto

Copak si představíte pod pojmem rizoto? Já jsem si vždycky představovala jako rizoto, to co nám naservírovali ve školní jídelně  tedy smíchanou obyčejnou rýži s nějakou konzervovanou zeleninou, masem, sýrem atd. V domnění, že tohle je rizoto jsem žila pěkně dlouho :). A taky, že doma jsme rizoto dělali úplně stejně a říkali jsme mu …