Thajské červené kari

Už tak před půl rokem jsem koupila červenou kari pastu. Jednou jsem si totiž u číňanů dala krevety s červeným kari a byly děsně dobrý. Takže moje klasika – zkusím s touhle pastou uvařit něco doma. Nejdřív jsem si myslela, že bych si kari pastu vyrobila, ale bohužel je potřeba dost specifických ingrediencí například galangal …

Kuřecí maso v kokosovo – rajčatové omáčce s Parathou

Už jsem to tady určitě psala a asi se budu opakovat, ale my máme děsně rádi indický jídla. Od tý doby co jsme zjistili jak nám chutnaj, tak zkouším různý indický recepty doma. Tomu taky odpovídá moje sbírka koření. Většinou je nastřádám, když si myslím, že už mi docházej a nutně potřebuju dokoupit. Ve skutečnosti …

Rajčatovo – kokosová polévka

V těhle šílenejch vedrech, který nás poslední dobou trápěj, polévky moc nemusím. Vždycky si přijdu jako kdybych byla uvařená zevnitř a je pro mě fakt fuška polévku dojíst. Ale tahle rajčatovo – kokosová polévka je přeci jenom taková lehoučká a my si jí užíváme jako hlavní chod. Má takový asijský nádech s tím kokosovým mlékem …