Jak jste na tom v týdnu s večeří? Vaříte spíš náročnější jídla nebo chcete mít večeři rychle hotovou, abyste měli ještě trochu času na odpočinek před dalším pracovním dnem? Já vařím v týdnu tak nějak podle nálady. Občas si vymyslím něco co mi trvá děsně dlouho a pak si za to nadávám :D, ale většinou chci uvařit něco, co mi nezabere tolik času, ale bude to zároveň fakt mňamka. A přesně tyhle parametry splňují špagety Carbonara. Ještě k tomu potřebujete taaak málo surovin – prostě paráda.

Suroviny

  • 500 g špaget
  • 150 – 200 g slaniny (já koupila čerstvou slaninu v Icelandu – můžu doporučit)
  • 8 žloutků
  • 4 lžíce nastrouhaného parmezánu (nebo víc, záleží jak to kdo má rád)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Špagety si uvaříme podle návodu tak, aby byly al dente.

Mezitím si na pánvičce na troše olivového oleje osmažíme slaninu. Já kupuju slaninu v Icelandu. Je čerstvá a jídlu dá tu parádní slaninovou vůni :).

Špagety carbonara

V misce si rozmícháme žloutky, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán. Přidáme tak 3 lžíce vody z těstovin (neměla by být horká).

Špagety carnobara

Uvařené špagety vhodíme na pánev (již odstavená z plotny) k osmažené slanince, pěkně promícháme a přidáme žloutkovou směs. Znovu vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.

Špagety carbonara

Fakt v jednoduchosti je krása a u těstovin platí dvojnásob, že čím míň surovin, tím lépe :).

 

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.