Kuchtění, Maso, Něco navíc

Sendviče s trhaným masem

Jeden z mých prvních receptů tady na blog bylo právě trhané maso. Samozřejmě jsem ho od té doby už nedělala. Tenkrát jsme z toho byli hotový a pak prostě zničehonic tahle dobrota taky upadla v zapomnění. Ale nedávno jsem trhané maso díky návštěvě oživila. Říkali jsme si, co tak nabídnout jen na zakousnutí. Nechtěla jsem dělat nic sladkého, jednohubky taky ne, chlebíčky taky ne a tak přišel nápad na menší sendviče.

Hlavní náplní sendvičů je samozřejmě ono pečené maso. Když ho vyndáte z trouby tak se prostě úplně rozpadá před očima. Stačí jenom vidlička a lehkými pohyby maso krásně natrháte. Nejlepší je maso uzobávat ještě teplý z pekáče a pak teda přijdou na řadu ty sendviče, když něco zbyde :). My jsme se u pekáče krotili, takže zbylo hodně masa pro hodně sendvičů.

Suroviny

toustový chléb

trhané maso (recept zde)

kyselé okurky

majonéza

kolečka červené cibule

na kolečka nakrájená rajčata

ledový salát

Postup

Toustový chléb si pomažeme majonézou, potom dáme velkou porci trhaného masa, ledový salát, plátek rajčete, kolečko cibule a na kolečka nakrájenou okurku. Přiklopíme druhým toustovým chlebem. Trošku zmáčkneme, aby se k sobě všechny vrstvy nalepily a opatrně rozkrojíme napůl. Do každé půlky zapíchneme špejli, aby nám sendvič držel hezky pohromadě. No a super pohoštění je na světě :).

Nejlepší je maso uzobávat ještě teplý z pekáče a pak teda přijdou na řadu ty sendviče, když něco zbyde 🙂

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*