Hlavní chody, Kuchtění, Maso

Pikantní pečený bůček

Já vím, že už by se mělo jídlo spíš odlehčovat, ale občas nás prostě přepadne taková chuť na menší prasárničku, jako je třeba bůček :). Já mám strašně ráda věci jako bůček, koleno nebo ovar….ale je fakt, že tohle jídlo je dobrý si dát fakt jenom občas, ale o to víc si na tom pochutnáte. Rozhodla jsem se udělat pomalu pečený bůček v troubě, aby se krásně rozplýval na jazyku.

Suroviny

  • 500 g bůčku na plátky bez kosti
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce koření od Antonína nebo namíchat dle obsahu pytlíčku, viz fotka (už jedině koření odtud, naprosto nesrovnatelná kvalita a supr výběr 🙂 www.koreni.cz)

Pikantní pečený bůček

  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka chilli
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • sůl
  • pepř

Postup

Předehřejeme si troubu na 150 °C.

Pekáč vymažeme troškou másla. Nakrájíme cibuli na větší proužky a dáme na dno pekáče. Smícháme veškeré koření s česnekem a pořádně jím potřeme plátky masa z obou stran. Plátky položíme na nakrájenou cibuli a zalijeme tak 100 ml vody.

Pečený bůček

Pekáček přiklopíme a dáme péct cca na 4 hodiny do trouby. Tak 20 minutek před tím než maso vyndáme odkryjeme pokličku, zvýšíme teplotu na 170 °C a necháme udělat opečenou kůrčičku :).

Bůček je pěkně pikantní a parádně se k tomu hodí bramborová kaše z brambor a batátů. Batáty dodají bramborové kaši pěkně nasládlou chuť a zjemní pikantnost bůčku. K tomu ještě přihodím na stůl kyselou okurku a parádní jídlo je na světě :).

Pikantní pečený bůček

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*