Já vím, že už by se mělo jídlo spíš odlehčovat, ale občas nás prostě přepadne taková chuť na menší prasárničku, jako je třeba bůček :). Já mám strašně ráda věci jako bůček, koleno nebo ovar….ale je fakt, že tohle jídlo je dobrý si dát fakt jenom občas, ale o to víc si na tom pochutnáte. Rozhodla jsem se udělat pomalu pečený bůček v troubě, aby se krásně rozplýval na jazyku.

Suroviny

  • 500 g bůčku na plátky bez kosti
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce koření od Antonína nebo namíchat dle obsahu pytlíčku, viz fotka (už jedině koření odtud, naprosto nesrovnatelná kvalita a supr výběr 🙂 www.koreni.cz)

Pikantní pečený bůček

  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka chilli
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • sůl
  • pepř

Postup

Předehřejeme si troubu na 150 °C.

Pekáč vymažeme troškou másla. Nakrájíme cibuli na větší proužky a dáme na dno pekáče. Smícháme veškeré koření s česnekem a pořádně jím potřeme plátky masa z obou stran. Plátky položíme na nakrájenou cibuli a zalijeme tak 100 ml vody.

Pečený bůček

Pekáček přiklopíme a dáme péct cca na 4 hodiny do trouby. Tak 20 minutek před tím než maso vyndáme odkryjeme pokličku, zvýšíme teplotu na 170 °C a necháme udělat opečenou kůrčičku :).

Bůček je pěkně pikantní a parádně se k tomu hodí bramborová kaše z brambor a batátů. Batáty dodají bramborové kaši pěkně nasládlou chuť a zjemní pikantnost bůčku. K tomu ještě přihodím na stůl kyselou okurku a parádní jídlo je na světě :).

Pikantní pečený bůček

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.