Hlavní chody, Kuchtění, Maso

Pikantní krkovička

Po dlouhý době jsem se rozhodla, že uděláme krkovičku na plátky. Vždycky automaticky brouzdám po zahraničích receptech, abych zkusila něco zase jiného, ale teď jsem chtěla nějakou pikantní rychlovku :). Dokonce padl na řadu i kečup, který moc často nepoužívám – jen k párkům asi :). Jinak všechno rajčatové dělám přednostně z pasírovaných rajčat :). Mám ráda tu jistotu, že vím co jím :). Kupodivu jsem byla příjemně překvapena jak kečup zafungoval a jak dokázal maso proměnit v nejlepší krkovičku jakou jsme kdy jedli :).

A jelikož je mé jméno Lucie , tak jsem dostala od přítele asi nejlepší dárek k svátku – formičky na servírování příloh. Ani si nedovedete představit jakou mi to udělalo radost. Skákala jsem jako malá holka 😀 – no blázen… Formičky mají dokonce ještě takovou pokličku, kterou se přílohy dají krásně upěchovat. A že se ten den hodily, protože krkovice potřebovala nějakou bramborovou přílohu, takže hned prošly moji noví kamarádi testovací zkouškou :). Jídlo na talíři vypadá hned o něco lépe, ale to už asi posoudíte sami :).


Suroviny

  • 4 plátky krkovice
  • 6 lžic sladkého kečupu (od jisté doby používáme kečup Kand – obsahuje nejméně škodlivých látek a největší podíl rajčat )
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • půl lžičky pepře
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 50 ml vody
  • 2 cibule (já dala jednu žlutou a jednu červenou)
  • 4 stroužky česneku (já mám český česnek ten je hodně silný, u těch slabších doporučuju tak 6 stroužků)
  • sůl

Postup

Rozehřejeme si troubu na 190 °C. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme rozmačkaným česnekem. Vložíme maso do pekáče vymazaným máslem.

Pikantní krkovička

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme jí na maso.

Pikantní krkovička

Připravíme si marinádu z oleje,medu, kečupu, sójové omáčky, sladké mleté papriky, chilli omáčky a pepře a pořádně promícháme. Přelijeme omáčkou maso, pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi na hodinku a půl.

Pikantní krkovička

Masíčko je potom krásně křehký a úplně se rozpadá. Krkovička se pak ani nezdá tolik tučná :). Jako přílohu jsem připravila mačkaný brambůrky s jarní cibulkou a tedy byla to strašná dobrota :). Tenhle recept si rozhodně zařadíme do našeho už tak obsáhlýho jídelníčku :D.

Pečená krkovice

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*