Po dlouhý době jsem se rozhodla, že uděláme krkovičku na plátky. Vždycky automaticky brouzdám po zahraničích receptech, abych zkusila něco zase jiného, ale teď jsem chtěla nějakou pikantní rychlovku :). Dokonce padl na řadu i kečup, který moc často nepoužívám – jen k párkům asi :). Jinak všechno rajčatové dělám přednostně z pasírovaných rajčat :). Mám ráda tu jistotu, že vím co jím :). Kupodivu jsem byla příjemně překvapena jak kečup zafungoval a jak dokázal maso proměnit v nejlepší krkovičku jakou jsme kdy jedli :).

A jelikož je mé jméno Lucie , tak jsem dostala od přítele asi nejlepší dárek k svátku – formičky na servírování příloh. Ani si nedovedete představit jakou mi to udělalo radost. Skákala jsem jako malá holka 😀 – no blázen… Formičky mají dokonce ještě takovou pokličku, kterou se přílohy dají krásně upěchovat. A že se ten den hodily, protože krkovice potřebovala nějakou bramborovou přílohu, takže hned prošly moji noví kamarádi testovací zkouškou :). Jídlo na talíři vypadá hned o něco lépe, ale to už asi posoudíte sami :).


Suroviny

  • 4 plátky krkovice
  • 6 lžic sladkého kečupu (od jisté doby používáme kečup Kand – obsahuje nejméně škodlivých látek a největší podíl rajčat )
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • půl lžičky pepře
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 50 ml vody
  • 2 cibule (já dala jednu žlutou a jednu červenou)
  • 4 stroužky česneku (já mám český česnek ten je hodně silný, u těch slabších doporučuju tak 6 stroužků)
  • sůl

Postup

Rozehřejeme si troubu na 190 °C. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme rozmačkaným česnekem. Vložíme maso do pekáče vymazaným máslem.

Pikantní krkovička

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme jí na maso.

Pikantní krkovička

Připravíme si marinádu z oleje,medu, kečupu, sójové omáčky, sladké mleté papriky, chilli omáčky a pepře a pořádně promícháme. Přelijeme omáčkou maso, pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi na hodinku a půl.

Pikantní krkovička

Masíčko je potom krásně křehký a úplně se rozpadá. Krkovička se pak ani nezdá tolik tučná :). Jako přílohu jsem připravila mačkaný brambůrky s jarní cibulkou a tedy byla to strašná dobrota :). Tenhle recept si rozhodně zařadíme do našeho už tak obsáhlýho jídelníčku :D.

Pečená krkovice

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.