Kuchtění, Polévky

Kyselá polévka

Po delší době jsem konečně vařila nějakou novou polévku. Prvně jsem jí ochutnala u Jirkový mamky a strašně mi zachutnala, takže jsem si vzala recept a už jí kuchtím i doma :). Když jsem o ní prvně slyšela – šklebila jsem se, protože to byla pro mě prostě polévka s koprem. A já v tu dobu pořád věřila mým chutím z dětství, že kopr prostě nesnáším. A ejhle – chutě se vyvinuly a já teď zbožňuju koprovku a kopr už je pro mě oblíbená bylinka.

S touhle polévkou jsem rovnou chtěla vyzkoušet, jestli už můžu vajíčka – léčba šokem :D. Jak totiž kojím, tak ne všechny potraviny naší Aničce sedly a bohužel vajíčka mohla za několik probrečených nocí. Ale teď už baští příkrmy, tak jsem si řekla, že by mohl být její organismus odolnější a zkusila jsem vajíčka, kterým jsem se vyhýbala obloukem. V kyselé polévce je vajec dost, takže to byl až moc drsný zátěžový test, ale prošlo to :). Takže sláva nazdar vajíčkům a vítám je zpět do mého jídelníčku právě s touto koprovo – vajíčkovou polévkou :).

Neměla bych to sem psát, ale my to snědli na posezení všechno 😀

Suroviny

  • 6 středně velkých brambor
  • 6 vajec
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 500 ml mléka
  • 30 ml smetany
  •  sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • hrst čerstvého kopru
  • 1,5 lžíce octa

Postup

Brambory nakrájíme na menší kostičky a uvaříme je v trošce osolené vody. Mezitím co se nám brambory vaří, si uvaříme vejce tak, aby byla na tvrdo. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme drcený kmín. V mléce rozkvedláme mouku a přidáme k bramborám. Vaříme do zhoustnutí – případně přidáme trochu mouky s mlékem dle potřeby. Nakonec přidáme na jemno nasekaný čerstvý kopr, na kostičky nakrájená vařená vejce, smetanu a ocet. S octem opatrně, vždy můžete přidat, takže spíš po lžičkách přidávejte ocet podle chuti – polévka by měla být lehce nakyslá.

Z tohohle množství surovin je tak 6 pořádných porcí. Neměla bych to sem psát, ale my to snědli na posezení všechno :D…

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*