Když nevím co uvařit, tak mě vždycky zachrání kuřátko :D. A jelikož už jsou k dispozici krásný bylinkový rostliny, tak jsem zvolila bazalkovou variantu s cherry rajčátky. Mám ráda jídla s italským nádechem :). Nevím tedy jestli to je přímo po italsku, ale kombinace bazalky a rajčat ve mě ten pocit prostě evokuje :). A nejlepší část z kuřete je pro mě prostě stehno. Jirka dává zase většinou přednost kuřecím prsům – možná by to mělo být naopak. Ale my to v tom jídle máme občas trošku obráceně :D.

Suroviny

  • 2 kuřecí stehna (v případě pečení celého kuřete stačí dvojnásobné množství surovin)
  • 20 g másla
  • hrst nasekané bazalky
  • 8 cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř
  • voda na podlití

Postup

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Kuřecí stehna si ze všech stran také pomažeme máslem a nešetříme. Okořeníme z obou stran solí, pepřem a zasypeme bazalkou.

Kuřecí stehýnka na bazalce

Do pekáčku umístíme stehna, kolem dáme cherry rajčátkaa a podlijeme vodou, aby se nám vytvořila šťáva.

Kuřecí stehýnka na bazalce

Pekáček přiklopíme alobalem a pečeme cca 45 minut, v průběhu maso občas přelijeme vypečenou šťávou. Potom ještě kuřátko odkryjeme a pečeme dokud se neudělá zlatavá křupavá kůrčička.

Kuřecí stehýnka na bazalce

Ke kuřátku jsem servírovala rýži. Fakt v jednoduchosti je krása a rajčata s bazalkou kuřátku dodají jemnou svěží chuť 🙂

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.