Hlavní chody, Kuchtění, Polévky

Kuřecí Ramen polévka

Zase jsme si vyzkoušeli jednu zahřívací asijskou polévku – tentokrát kuřecí Ramen. Já ty jejich polévky zbožňuju – vývar je společně s jejich kořením super a zároveň s oblohou funguje jako hlavní jídlo. A když je dopředu uvařený vývar, tak už je příprava fakt rychlovka. Na tyhle parádní sychravý dny rozhodně bodne. Tahle polévka se ještě podává s vejcem, které má polotekutý žloutek a ta kombinace je prostě boží. V Ramen polévce se často servíruje naložené vejce, ale to jsem vynechala a dala jsem jen uvařené na měkko a stejně jsme si slintali.

Suroviny

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • půl pórku nakrájeného na kolečka
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka
  • 2 cm nakrájeného zázvoru
  • 3 stružky nakrájeného česneku
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • rýžové nudle
  • jarní cibulka
  • naložené bambusové výhonky
  • 1 kuřecí prso
  • 2 na měkko uvařená vejce

Postup

Na oleji lehce osmahneme pórek, mrkev, zázvor a česnek, tak 3 minutky. Potom zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sójovou omáčku, trošku soli a pepře a necháme tak 20 minut mírně probublávat.

Vývar potom přecedíme a vrátíme zpátky na plotnu. Přidáme celé kuřecí prso a udržujeme vývar lehce pod bodem varu. Takhle vaříme maso cca 7-10 minut. Záleží taky na jeho velikosti. Případně maso vyndejte a zkontrolujte, jestli není syrové a případně ještě chvilinku dovařte ve vývaru. Jakmile bude hotové, dáme kuřecí prsa stranou.

Potom ve vývaru uvaříme také porce rýžových nudlí. Mezitím si můžeme připravit mističky nebo hluboké talíře (My si koupili nakonec mističky v Sapě, protože polévky si dáváme fakt korbel, ale je to supr i na různé rýžové směsi atd.)

Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na dno mističek a zalijeme vývarem. Na nudle dále naservírujem rozkrájené kuřecí prso na plátky, jarní cibulku, bambusové výhonky (kupujeme naložené z Lidlu, když jsou asijské týdne a jsou boží:)), napůl rozkrojené vejce a pak vše celé zlehka posypu sezamem :).

K polévce můžete dát i různé čerstvé asijské bylinky – koriandr, bazalku, asijské houby, přidat chilli olej….no fantazii se meze nekladou :). Nám to stačilo takhle a prostě kombinace žloutku s vývarem a nudlema je prostě božská…..asi si na tý kombinaci docela ujíždím. Jinak vejce na měkko uvařené přidávám i do jiných asijských jídel, viz třeba do hovězí maso po korejsku.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*