Máte někdy takové to období, kdy nevíte co uvařit? Já zrovinka jeden večer vůbec nevěděla co udělám k jídlu a potřebovala jsem nějakou inspiraci. Měla jsem zbytek červeného vína a kuřecí prsa, takže bylo potřeba ukuchtit něco s těmito surovinami. Já červený víno nepiju, mám radši bílý víno, takže červené víno zahučí jasně do jídla :). A jelikož jsem neměla vůbec ale vůbec žádný nápad, tak začalo pátrání po internetu. Nakonec jsem se uchýlila k italské kuchyni a vybrala jsem si Kuřecí Cacciatore, jinak česky řečeno kuřecí kousky s rajčaty a červeným vínem :). Ne, že by se mi základní recept nelíbil, ale trošku jsem si to upravila podle našich chuťových buněk :).

Suroviny

  • 1 kg kuřecích prsou
  • hladká mouka na obalení
  • olivový olej
  • 30 g másla
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 1 plechovku nakrájených rajčat se šťávou
  • 1 hrneček kuřecího vývaru (já dala jeden bujón)
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 100 ml smetany
  • 2 lžičky třtinového cukru

Postup

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme kousky masa dozlatova a dáme stranou z plotny. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dokud cibulka nechytne barvu. Přidáme nakrájený česnek a pepř a ještě tak pět minutek restujeme. Přidáme červené víno a necháme ho zredukovat na polovinu, aby se vypařil alkohol. Kuřecí caccioatore

Kuřecí caccioatore Do zredukované směsi přidáme konzervu rajčat, kuřecí vývar (můžeme si pomoct bujónem), oregano, provensálské koření, sůl a pepř. Dáme do omáčky kuřecí maso a necháme vařit tak 20 minut, dokud kuřecí maso nebude krásně změklé a omáčka nezhoustne. Kuřecí caccioatore Já jsem na závěr přidala ještě 100 ml smetany a dvě lžičky třtinového cukru, abych omáčku trochu zjemnila (asi jsem měla kyselejší rajčata). Necháme ještě tak pět minutek povařit, v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme a můžeme podávat :). Kuřecí caccioatore Já jako přílohu zvolila vařené brambory posypané čerstvým oreganem. Ale k tomuhle kuřátku by se krásně hodila i bramborová kaše :). Každopádně jídlo je svěží a kuřátko se úplně rozpadá…mňam  ! Kuřecí caccioatore

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.