Zase jsem rozšířila svojí oblíbenost v polévkách o další luštěninu – kukuřice. Tuhle luštěninu jsem většinou používala jen do nějakých rýžových a mexických směsí, takže jsem ráda, že pro ní mám další využití a to hned jako hlavní chod :). Moc ráda vařím polévky jako hlavní jídlo – je to takový příjemný zpestření jídelníčku a je nespočet variací. Navíc tahle polévka je fakt jednoduchá a rychlá – obdobně jako fazolová.

Suroviny

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • 4 menší brambory
  • 2 plechovky kukuřice
  • 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo voda + zeleninový bujón)
  • 2 hrnky mléka
  • 2 jarní cibulky
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme jí na olivovém oleji. Smažíme dokud cibulka trošku nezezlátne, přidáme rozmačkaný česnek a ještě tak dvě minutky mícháme. Rozkrájené brambory na menší kostičky přihodíme k cibuli společně se solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a necháme pět minut vařit. Dále vmícháme slitou kukuřici z plechovek, mléko a vývar a vaříme dokud brambory nezměknou, cca 15 minut.

Dáme si trochu kukuřice stranou a zbytek můžeme rozmixovat dohladka. Rozmixovanou polévku ještě necháme povařit tak 10 minut dokud nezhoustne. Při servírování vmícháme kukuřici, kterou jsme dali stranou a ozdobíme na jemno nakrájenou cibulkou.

Polévka je v kombinaci s jarní cibulkou svěží a krásně zasytí. My jsme jí zdlabali bez pečiva a parádně nás zasytila 🙂

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.