Dneska jsem si pro vás připravila Hovězí po burgundsku….kdo by neměl rád hovězí, že. Sice je jídlo na dobu trošku náročnější, ale fakt stojí za to – červené víno, bylinky a mrkev tomu dají jedinečnou chuť.

Suroviny

  • 800 g hovězího pupku
  • 4 střední mrkve
  • 3 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 4 bobkové listy
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 2 lžičky tymiánu
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 450 ml červeného vína (suché)

Postup

Nakrájíme si hovězí maso a slaninu na kostičky. Na rozpáleném oleji osmažíme zlehka slaninu a jakmile bude lehce osmažená vložíme do pánve maso, aby se nám zatahlo a krásně se opeklo. Necháme maso pěkně do zlatova smažit a potom přidáme cibuli a mrkev. Krátce všechno osmažíme tak pět minutek, přidáme rajčatové pyré – necháme trochu povařit a potom zalijeme červeným vínkem.

Mezitím co nám pánev pěkně probublává a víno se vypařuje si rozpálíme si troubu na 160 °C, aby byla pořádně rozpálená.

Tak polovinu vína necháme vyvařit, zalijeme připraveným hovězím vývarem a přidáme česnek, rozmarýn, tymián, bobkové listy a podle chuti sůl a pepř (stejně bude potřeba omáčku dochucovat podle vašich chutí :)). Necháme ještě deset minutek vařit. Přesuneme směs do pekáčku a vložíme přiklopené do trouby, aby se masíčko pěkně dusilo – cca hodinu a půl. Záleží na tom, jak vám hřeje trouba, každá trouba je jiná :). Takže občas si ochutnat kousek masíčka nebo omáčky vůbec není na škodu :).

Jako přílohu jsem podávala pita chleba, ale myslím si, že taková bramborová kaše by k tomu taky rozhodně bodla.

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.