Hlavní chody, Kuchtění, Maso

Hovězí mleté s rýží po korejsku

Anička začala spát dvě hodiny odpoledne a já už jsem se zase na chvilku zmátořila a začínám si po večerech tvořit svoje věci. Občas nastane období, kdy na no prostě není čas ani energie. A to moje období teď trvalo docela dlouho. Máte to někdy taky tak? Hlavně člověk pak zabředne do takovýho klídečku a nicnedělání. Jsem ráda, že si večer sedneme k televizi a díváme se na naše seriály a máme pohodu. No a z toho jsem se prostě nějak nemohla vymanit – vyhovovalo mi to. jen jsem si sedla a nemusela jsem přemýšlet. Ale už mi to začalo zase chybět a chytila jsem konečně druhý dech :). Tak snad mě to zase jen tak nepustí.

Momentálně mám potřebu někde se realizovat. Takže zase kuchyně – když mám teda klid na vaření, což se nestává úplně často :D. A taky jsem se začala zajímat o křišťálovou pryskyřici. Takže si budu zase po večerech taky hrát někde jinde než v kuchyni.

Každopádně tady mám v zásobě další recepty, které bych sem strašně ráda chtěla postupně dávat a doufám, že budou i další přibývat. Tenhle recept co mám teď je super rychlej a děsně dobrej. Je to Mleté hovězí s rýží na korejský způsob. Tyhle nenáročné recepty poslední dobou praktikuju, protože s dítětem se už úplně v kuchyni mazlit nedá. Takže se snažím vždycky všechno honem honem :D. A tohle je přesně takový vděčný jídlo, na kterým si děsně pochutnáme. Je to zase něco trošku jinčího a překvapilo mě, že to není vůbec suchý 🙂 (já jsem totiž fakt omáčkovej typ)

Ingredience

  • 500 g hovězího mletého (může být i vepřové)
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1/4 šálku sojové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky pepře
  • rýže jako příloha
  • 2 svazky jarní cibulky na posypání

Postup

Ve vysoké pánvi nebo woku dáme opéct hovězí mleté společně s nasekaným česnekem na jemno. Restujeme na pánvi tak dlouho dokud nebude ani kousek masa růžový.

Mezitím si v misce smícháme třtinový cukr, sojovou omáčku, sezamový olej, mletý zázvor a pepř.

Jakmile máme hovězí připravené, přelijeme přes něj připravenou omáčku a za občasnýho promíchání necháme ještě chvilku restovat.

Jako přílohu podáváme rýži – my jedeme v jasmínový. Ale klidně i obyčejná rýže nebo basmati je k tomu super :).

Na závěr si nakrájíme zelené části cibulky na jemná kolečka a před servírováním směs posypeme. Můžeme přidat ještě sezamová semínka :).

Hovězí mleté s rýží po korejsku

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*