Strašně dlouho na internetu narážím na “senzaci” rozpečený chleba v troubě s různými slanými ingrediencemi. Nastal čas tuhle mňamku vyzkoušet :). Koupila jsem větší kulatý chleba a říkala jsem si, že tohle ve dvou prostě nemůžeme sníst. Jenže jak tomu člověk přijde na chuť, tak ne a ne přestat uzobávat až bylo po chlebíku :D. O to víc je to lákavý, když příprava je strašně jednoduchá a většinu surovin máte běžně doma. Strašně se mi líbí , že je to jídlo pro dva a víc z jednoho talíře 🙂 – prostě taková společenská událost 🙂

Suroviny

  • 1 kulatý chléb
  • 1 jarní cibulka
  • máslo
  • slanina na kostičky
  • cheddar (nebo parmezán, ementál, hermelín – prostě nějaký výraznější sýr :))

Postup

Rozehřejeme si troubu na 170 °C.

Do chlebu vykrájíme ostrým nožem mřížky – aby se vytvořily takové kostičky. Řezy by měly být hluboké, ale zároveň dávejte pozor, aby nůž neprošel skrz chleba.

Chlebové zobání

Rozkrájíme si jarní cibulku, slaninu a cheddar na kostičky.

Chlebové zobání

Teď budeme mezi vzniklé mřížky (kostičky) dávat postupně tenké plátky másla, slaniny, jarní cibulky a sýra. Chléb by měl být veškerými ingrediencemi pěkně proložený, aby každá kostička byla hezky ochucená.

Chlebové zobání

Takto připravený chléb dáme péct do trouby cca na 25 minut. Ještě teplý podáváme, abychom si užili rozteklého sýra. Je to strašně dobrá uzobávací večeře. A tak jsme jedli kostičku po kostičce a zbyla po nás akorát spodní kůrka :D.

Chlebové zobání

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.