Říkala jsem si co bych tak mohla udělat k večeři lehkého a v chřipkovém období zdravého. A co takhle nějakou zeleninovou polévku s opečenými krutónky a kari kořením. Mám strašně ráda kari a tak nějak celkově indická koření a jejich kuchyni. V tomhle chřipkovém období do sebe alespoň dostaneme víc vitamínů a kari nás pěkně protáhne. Tak jdeme na věc ne…

Celerová polévka s kari

 Suroviny

400 g celeru

2 střední karotky

4 středí brambory

40 g másla

1 masox

voda

sůl

1 čajová lžička kari

pepř

Na závěr

slanina

krutónky

trocha smetany

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky, aby se nám pěkně mixovala. Osmažíme jí pár minutek na másle a zalijeme vodou – vody tak akorát, aby byla polévka hustší. Naučila jsem se víc smažit na másle, jídlo je potom fakt chutnější a má takový lepší šmak. Přidáme drůbeží masox a necháme vařit 40 minut, aby nám zelenina pěkně změkla – přeci jen celer s karotkou potřebuje delší chvilku na změknutí. Jakmile je všechno pěkně uvařeno, rozmixujeme všechno v hrnci a okořeníme solí, pepřem a kari. Dřív jsem kari dávala hlavně do omáček, ale poslední dobou jí dávám i do polévek a do různých zeleninových směsí – ale o tom zase příště :).

Chtěla jsem do polévky dát jenom krutónky, ale přítel se trošku začal ošívat, takže nakonec pod menším nátlakem jsem polévku obohatila ještě o osmažené kousky slaniny. Polévku ochutíme ještě troškou smetany na závěr a můžeme servírovat :). K téhle polévce není potřeba ani žádná příloha, protože krutónky a slanina udělá svoje a budete mít v bříšku jak v pokojíčku.

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.