Už jsem tady určitě psala jak máme strašně rádi indický jídla. A z indických omáček u nás rozhodně vévodí Kuřecí Korma a Butter Chicken nebo česky Máslové kuře. Tuhle dobrotu jsme měli prvně v Bombay Express – to je indický bistro v Praze (fakt doporučuju) a od té doby se snažím tohle jídlo uvařit, aby chutnalo jako tam :). Pokusů jsem dělala fakt nespočet a pokaždý se povedlo trošku jinak. Řekla bych, že v Indii to je jako u nás svíčková, každá rodina má prostě svůj tradiční recept :).

Konečně jsem kápla na indický recept, který se tomu z Bombay fakt přiblížil a nám chutnal asi zatím nejvíc ze všech variací, takže tady je :)….

Suroviny

Marináda:

  • 600 g kuřecího masa
  • 3 stroužky česneku – rozmačkaný
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • sůl

Omáčka:

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku – rozmačkaný
  • 2 lžičky graham masala
  • 3 zarovnané lžíce cukru
  • špetka chilli
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 40 g másla
  • trochu vody
  • 1/2 plnotučného mléka

Postup

 

Z česneku, zázvoru, papriky, jogurtu a soli si připravíme marinádu a obalíme jí kousky kuřete.

Rozpálíme pánev a maso osmažíme, dokud není hotové. Dáme stranou do mísy.

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme smažit na pánev dokud nezesklovatí. Přidáme rajčata, trochu vody, koření a cukr. Omáčku necháme lehce probublávat tak 15 minutek. Dáme směs stranou a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Vrátíme zpátky do pánve, přidáme kuře, půl hrnku plnotučného mléka a máslo. Necháme 10 minut probublávat a můžeme podávat :).

Jako přílohu jsem uvařila rýži a omáčku posypala koriadrem. Nebo si k tomu můžete dát tradiční indický chleba –  Naan.

 

Tisk

Nové recepty přímo do mailu

Přihlaš se do mého newsletteru a jakmile přidám na web nový recept, sama tě na to upozorním.

A je to! Jakmile přidám nový recept, pošlu ti upozornění do mailu.