Hlavní chody, Kuchtění, Maso, Rýže a těstoviny

Bramborové nočky s uzeným masem

Víte jak jsem psala, že radši v týdnu dělám rychlejší a chutnější jídla? Tak dneska to bylo jinak. Prostě jsem se zařekla, že udělám domácí bramborový noky s uzeným masem a nějak se mi to protáhlo až do půl devátý :D. Ještě, že jsem tohle jídlo vařila do práce, protože takhle pozdě podávat večeři by se mi tedy moc nelíbilo :). Bramborový noky jsou parádní na tom, že se dají kombinovat fakt se vším, vlastně jako těstoviny :). A když ty uvařený brambory zpracujete do těsta fakt ještě když jsou hoodně teplý, tak se noky rozhodně povedou.

Suroviny

Bramborové noky

  • 1 kg brambor ve slupce
  • 1 žloutek
  • 275 g hladké mouky

Omáčka

  • 300 g uzeného masa (může být i kuřecí maso)
  • 1 větší cibule
  • 5 menších mrkví
  • 3 stroužky česneku (nasekaný na kousky)
  • nasekaná petržel nebo jiné zelené bylinky
  • sůl
  • pepř
  • voda na podlití

Postup

Bramborové noky s uzeným masem

Nejdřív si uvaříme brambory ve slupce, cca 30 minut, dokud nejsou změklé.

Mezitím co se brambory vaří si můžeme nakrájet cibulku a nechat jí osmažit na oleji. Jakmile cibulka začne hnědnout přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku zpěnit.

Bramborové noky s uzeným masem

Přidáme nakrájené uzené maso, necháme ho chvilku osmažit a potom přisypeme mrkev nakrájenou na kolečka.

Bramborové noky s uzeným masem

Zalijeme vodou tak, aby se směs dusila a necháme mírně probublávat tak půl hodinky (dokud nám mrkev pěkně nezměkne). Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku promícháme a omáčku máme připravenou :).

Bramborové noky s uzeným masem

Jakmile jsou brambory uvařené co nejdříve je ještě když jsou teplé oloupeme a nastrouháme. Pro mě to byl docela problém, protože já jsem citlivka a hodně teplý věci mě straašně pálí, takže brambory mi nakonec musel dostrouhat Jirka :). Do nastrouhaných brambor uděláme důlek, kam vyklepneme žloutek, okolo zasypeme hladkou moukou a vypracujeme do bramborového těsta.

Bramborové noky s uzeným masem

Z těsta potom vyválíme válečky a nakrájíme na tak 1.5 cm širší špalíčky, které můžeme dotvarovat ještě vidličkou

Bramborové špalíčky dáme do vroucí vody a necháme vařit tak tři minutky. Noky jsou hotové jakmile vyplavou krásně na povrch. Tak pak už jen stačí tyhle buclatý krasavce smíchat s uzeno – mrkvovou omáčkou a máme hotovo – trošku náročnější večeře je na světě :).

Bramborové noky s uzeným masem

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*